Chinees restaurant Utrecht - Geniet van de Chinese keuken

Zoeken naar Chinees eten in Utrecht? Dan bent u hier op het juiste adres. Chinees eten is lekker genieten. Hieronder is een lijst te vinden van suggesties om echt Chinees te dineren in Utrecht of omgeving. Smakelijk eten!


Chinees restaurant Utrecht
Chinees restaurant Utrecht

Chinees eten in Utrecht 2018

Utrecht kent erg veel gelegenheden waar je lekker Chinees kunt eten. En er zijn minstens tien plaatsen in Utrecht gespecialiseerd in de Chinese keuken.

Ervaringsdeskundigen over Chinees uiteten in Utrecht

Hieronder enkele recente beoordelingen van één van de bekendere Chinese restaurants in Utrecht. Dit zeggen klanten over Chinees restaurant Eethuis A Kong (gemiddelde beoordeling: 9.6) in Utrecht:

 • (Cijfer: 10) Ik kom er nu zo'n 10 jaar regelmatig. Nog nooit spijt van gehad. Leo is de man.
 • (Cijfer: 9.7) Al jaren komen wij bij Leo lekker Surinaams Javaans Chinees eten voor een goede prijs. Wanneer je ff een rondje dappermarkt hebt gedaan is dit restaurant een echte aanrader om naar toe te gaan. Verse tjauwmin zo uit de wok op je bord, dat proef je. Veel Surinamers Javanen komen van ver om hier te eten. Don Leo heeft altijd een praatje klaar. Probeert u het zelf, njang sweety.
 • (Cijfer: 10) Het eten van A kong is top en lekker en de service en de bedieng is heel goed. A kong vind ik één van de beste eet / afhaal restaurants van Amsterdam. Dus beste Leo en je vrouw en dochters: ga zo door, jullie zijn toppers.
 • (Cijfer: 9.8) Het is een klein, maar gezellig eethuis met heerlijk eten!! Ik kom hier regelmatig om eten af te halen. Zeker een aanrader!
 • (Cijfer: 10) Ik werk in weesp en woon in purmerend, ik ga speciaal vanuit weesp naar Leo en neem ik het mee naar purmerend...bel en bestel even van tevoren vanuit weesp,ga ik langs haal ik het op ....naar huis... lekker .. ciao
 • (Cijfer: 10) Familie Thakoersingh komt al jaren hier! Beste moksi meti die er bestaat! Saus is goddelijk en de adjuma maakt het af!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Utrecht? Kijk dan eens bij:

Chinees eten: niet alleen eten

De gerechten die wij bestellen als we Chinees afhalen bij de Chinees-om-de-hoek is niet altijd hetzelfde als het daadwerkelijke Chinese eten. De oorspronkelijke Chinese keuken is erg gevarieerd. Dat ligt ook voor de hand, want China is een enorm groot land. De verschillen in weersomstandigheden zorgen voor verschillende voedselbronnen op erg uiteenlopende plekken. Er is een aantal ingrediënten die heel veel voorkomen in oorspronkelijke Chinese gerechten. De meest gebruikte ingrediënten zijn granen: gierst, tarwe en rijst. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van vlees van varkens, kippen en eenden en sesamolie en pindaolie zijn in bijna elk Chinees gerecht te vinden. Daarnaast wordt in China heel veel taugé geconsumeerd.

Als men China zou opdelen in vier gebieden (Noord, Oost, Zuid en West) dan vind je het Jing-gebied in het noorden, waar rijst, sesamzaad, selderij, lente-ui, Chinese kool en komkommer veel gegeten worden, net als sojabonen en perziken. In het westen zie je het Chuan-gebied. Hier wordt veel gekookt met rundvlees. In het zuiden ontdek je de de Yue-regio. De accenten zijn hier zoetzuurvergelijkbaar met veel van de gerechten van de Chinese restaurants in ons land. In het oosten is de het Sjanghai-gebied. Deze wordt is gefocust op rijst, tarwe en zeevruchten.

Bij de Chinees vind je altijd wel de babi pangang, nasi goreng en foe yong hai. Maar de daadwerkelijke Chinese gerechten ontdek je niet bij elke Chinees-om-de-hoek.Ga eens oorspronkelijk Chinees eten Utrecht.

Chinese restaurants Utrecht

Er zijn vele Chinese restaurants in Utrecht. Hieronder noemen we enkele van deze restaurants.

 • Hong Bin
  Dorpsstraat 29
  8141 AH Heino
 • Sun On
  Elckerlyclaan 71
  5625 EP Eindhoven
 • Eethuis A Kong
  Wagenaarstraat 64
  1093 CV Amsterdam
 • Gantau Village
  Boschstraat 19
  4811 GA Breda
 • Restaurant Sapporo
  Grote Markt 53
  1315 JC Almere
 • Wokky Wokky
  Marktstraat 102
  9581 AE Musselkanaal
 • Yuan
  Dukaatpassage 23
  8232 GC Lelystad
 • New Happy Corner
  Plantage Middenlaan 30
  1018 DG Amsterdam
 • Tim Hong
  Reigerlaan 32
  3136 JK Vlaardingen
 • Rasa Senang
  Heerenweg 51
  6414 AC Heerlen

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Chinese restaurants Utrecht op de kaart

Waar zijn de Chinese restaurants in Utrecht? Op onderstaande kaart van Utrecht en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Chinees restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over restaurants in Utrecht

Mogelijk La Place in winkelcentrum Utrecht
Winkelcentrum De Planeet in Utrecht krijgt mogelijk een vestiging van Hudson's Bay, met daarboven een La Place. De plannen voor een vestiging van het Canadese winkelconcern in combinatie met een vestiging van La Place zijn nog niet bevestigd. Wel liet  ...
bron: www.derestaurantkrant.nl
De Toppers trots op concertbezoek minister-president Mark Rutte
Het robotje van Schiphol, geschreven door Sjoerd Kuyper en geïllustreerd door Charlotte Dematons, komt uit in het Nederlands, Engels en Chinees . Sjoerd Kuyper ...
bron: www.nu.nl
Internationaal en beschaafd
Ook in het Utrechtse restaurant De Goedheyd is sprake van een telkens terugkerende bedrijvigheid rondom de wijnfles. Toegegeven, het gebeurde met losjes fladderende zwier en charme, maar nadat de inhoud van de schuin gehouden fles droge witte La  ...
bron: www.gelderlander.nl
Uitslag Toto: wie had dit voorzien?
Eeterij Het Wapen van Kattuk is het ideale restaurant na een strandwandeling of een dagje winkelen. Een lekker avondje uit met z'n tweeën of met een ..... Leonard van Utrecht is ook volgend seizoen de trainer van Noordwijk 2. De club heeft verlengd met ...
bron: voetbalindebollenstreek.nl
Gouden boekje ter ere van honderd jaar Schiphol
Ter ere van het honderdjarig bestaan van Schiphol, verschijnt eind mei een zogeheten Gouden Boekje. Het robotje van Schiphol, geschreven door Sjoerd Kuyper en geïllustreerd door Charlotte Dematons, komt uit in het Nederlands, Engels en Chinees .
bron: www.nu.nl