Chinees restaurant Leeuwarden - Echt Chinees genieten

We gaan graag langs de Chinees voor een maaltijd. Maar we hebben ook hele goede orientaalse restaurants waar je op je gemak kunt genieten van Chinees gerechten. Op zoek naar de Chinese keuken in Leeuwarden? Dan bent u hier goed. Eten uit China blijft altijd genieten. Hier is een lijst opgenomen met ideeen om echt Chinees te eten in Leeuwarden. Geniet ervan!


Chinees restaurant Leeuwarden
Chinees restaurant Leeuwarden

Chinees eten Leeuwarden 2018

Leeuwarden kent erg veel Chinese eetgelegenheden. En er zijn minimaal tien plekken in Leeuwarden helemaal gespecialiseerd in de Chinese keuken.

Klanten over de Chinese belevenis in Leeuwarden

Hieronder diverse recente ervaringen van één van de bekende Chinese restaurants in Leeuwarden. Dit zeggen mensen over Chinees restaurant Eethuis A Kong (beoordeling: 9.6) in Leeuwarden:

 • (Cijfer: 9.9) Het eten is echt heerlijk en goedkoop. Ik kom hier vaak.
 • (Cijfer: 10) Familie Thakoersingh komt al jaren hier! Beste moksi meti die er bestaat! Saus is goddelijk en de adjuma maakt het af!
 • (Cijfer: 9.7) Al jaren komen wij bij Leo lekker Surinaams Javaans Chinees eten voor een goede prijs. Wanneer je ff een rondje dappermarkt hebt gedaan is dit restaurant een echte aanrader om naar toe te gaan. Verse tjauwmin zo uit de wok op je bord, dat proef je. Veel Surinamers Javanen komen van ver om hier te eten. Don Leo heeft altijd een praatje klaar. Probeert u het zelf, njang sweety.
 • (Cijfer: 10) Ik werk in weesp en woon in purmerend, ik ga speciaal vanuit weesp naar Leo en neem ik het mee naar purmerend...bel en bestel even van tevoren vanuit weesp,ga ik langs haal ik het op ....naar huis... lekker .. ciao
 • (Cijfer: 9.8) Het is een klein, maar gezellig eethuis met heerlijk eten!! Ik kom hier regelmatig om eten af te halen. Zeker een aanrader!
 • (Cijfer: 10) Ik kom er nu zo'n 10 jaar regelmatig. Nog nooit spijt van gehad. Leo is de man.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Leeuwarden? Kijk dan eens bij:

Chinees: niet alleen heerlijk eten

De maaltijden die wij bestellen als we Chinees afhalen bij de Chinees-om-de-hoek is niet altijd hetzelfde als het originele Chinese eten. De oorzaak: China is een enorm groot land. De verschillende klimaten zorgen voor zeer verschillende voedselbronnen op verschillende plekken. Het is lastig om de Chinese keuken als een geheel te zien, maar e is een aantal ingrediënten die heel veel voorkomen. De meest gebruikte ingrediënten in Chinees eten zijn granen: gierst, tarwe en rijst. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van vlees van varkens, kippen en eenden en sesamolie is in bijna elk Chinees gerecht te vinden. Daarnaast wordt in China heel veel taugé geconsumeerd.Bij de Chinees in Nederland proef je altijd wel de babi pangang, nasi goreng of foe yong hai. Maar de originele Chinese gerechten proef je niet bij elke Chinees.

Ga eens daadwerkelijk Chinees eten de omgeving van Leeuwarden.

Chinees restaurant in Leeuwarden

Er zijn vele Chinese restaurants in Leeuwarden. Hieronder noemen we een selectie van enkele aanraders.

 • New Happy Corner
  Plantage Middenlaan 30
  1018 DG Amsterdam
 • Sjon
  Dierenselaan 103
  2573 KD Den Haag
 • Bamboetuin
  Langeweide 89
  1507 NC Zaandam
 • China Garden
  Torenstraat 2
  6267 ES Cadier en Keer
 • Kota Radja
  Grotestraat 18
  7471 BP Goor
 • Gantau Village
  Boschstraat 19
  4811 GA Breda
 • Chiang Dynasty
  Erasmusdomein 39
  6229 GB Maastricht
 • Kanton
  Charles Frehenstraat 2b
  6374 EM Landgraaf
 • Hong Bin
  Dorpsstraat 29
  8141 AH Heino
 • Mulan
  Steenstraat 16
  4561 AS Hulst

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Chinese restaurants Leeuwarden op de kaart

Waar zijn de Chinese restaurants in Leeuwarden? Op onderstaande kaart van Leeuwarden en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Chinees restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Leeuwarden - Restaurants in het nieuws

Chinese stad wil zelfrijdende auto's binnen vijf jaar overal laten rondrijden
Het testprogramma van Baidu neemt vijf jaar in beslag, aldus de BBC. In de eerste drie jaar zullen er zelfrijdende bussen, kleinere busjes en auto's rondrijden in beperkte gebieden van de stad. Na de eerste drie jaar zal het testgebied in Wuhu worden  ...
bron: www.nu.nl
Dammer Tjalling Goedemoed overleden
Dammer Tjalling Goedemoed uit Leeuwarden is afgelopen vrijdag overleden op de leeftijd van 45 jaar. Goedemoed werd vier keer kampioen van Friesland, in 1991, 2002, 2004 en 2014. Daarnaast werd hij zes keer tweede. Hij deed in totaal 19 keer mee  ...
bron: www.omropfryslan.nl
Wellnessarrangementen naar Willingen, Leeuwarden of Amsterdam vanaf € 105 ...
... Leeuwarden **** ligt tegenover het station en in het centrum. Modern comfort en authentieke Friese gastvrijheid gaan hier hand in hand. In de lounge, in de serre of op het gezellige terras geniet je van een drankje en/of hapje. In Restaurant Van ...
bron: www.margriet.nl
Gouden boekje ter ere van honderd jaar Schiphol
Ter ere van het honderdjarig bestaan van Schiphol, verschijnt eind mei een zogeheten Gouden Boekje. Het robotje van Schiphol, geschreven door Sjoerd Kuyper en geïllustreerd door Charlotte Dematons, komt uit in het Nederlands, Engels en Chinees .
bron: www.nu.nl
Van de kaart
... slechte uitvoering uit bij een restaurant bij mij om de hoek: 'octopus – duck egg – Atlantic cod – pigeon imperial – witte merlijn – salty chocolate'. Je kunt je er als gast niets bij voorstellen. Op een menu van de Stenden Hogere Hotelschool in ...
bron: fd.nl