Chinees restaurant Groningen - De Chinese keuken in Nederland

Op zoek naar de Chinese keuken in Groningen? Dan bent u hier goed. Eten uit China is altijd lekker genieten. En in Groningen kunt u prima terecht. Hieronder vindt u een lijst opgenomen met tips om echt Chinees te genieten. Bellissimo!


Chinees restaurant Groningen
Chinees restaurant Groningen

Chinees eten in Groningen 2018

Heerlijk uit eten in mei ? Groningen kent enkele restaurants waar je heerlijk Chinees kunt eten.

Klanten over Chinees uiteten in Groningen

Hieronder diverse actuele ervaringen van één van de Chinese restaurants in Groningen.

Dit zeggen klanten over Chinees restaurant Hock-Sieng (beoordeling: 8.8) in Groningen:

 • (Cijfer: 8.8) Ja, ook ik heb hier met veel plezier na mooi Groninger museumbezoek een verrukkelukke Vietnamese, zeer rijkgevulde soep en vervolgens de overheerlijk geroosterde malse eend op z'n Vietnamees erg lekker op een bedje van zoetzurige kervel genoten.. Uitstekende saus daarnaast en prima pittige, zeer welsmakende sambal, zogenaamde nasi goreng viel me wel beetje tegen (luttele bijbetaling, wel lekker, maar niet echt goreng: Indisch goed knapperig, bijna aangebakken..). Daarbij een best glas huiswijn (en gewoon gratis kraanwater) superschotels en zeer zeker niet duur gezien hoeveelheid en met name de bijzondere smakelijkheid, ja, plezierige en attente service/bediening.. En met name dankzij die prachtige grote foto's ook mooie aankleding, alhoewel verder modern-standaard, ik genoot aan tafeltje bij de ingang aan het raam wel van het fraaie uitzicht over de vismarkt, maar natuurlijk niet van de kou met name als de deur open/dicht ging.. (misschien tussendeur mogelijk..). Enfin, vooral culinair absoluut aanbevelenswaardig!
 • (Cijfer: 9.1) Dit is een geweldig restaurant! Het eten is verrukkelijk, en de bediening is zeer vriendelijk, attent en alert, zorgzaam. Een dikke negen!
 • (Cijfer: 8.9) Altijd prima eten. Lekker klaargemaakt en ruim voldoende. Eigenaar en eigenaresse zeer vriendelijk. Is typisch Vietnamees eten (dus geen Chinees) en dat proef je. Prijs is heel redelijk. Zeer aanbevolen!
 • (Cijfer: 9.9) geweldig restaurant en bijzonder goede keuken en zeer vriendelijke bediening . We zijn in Vietnam geweest en hebben een goede vergelijking .
 • (Cijfer: 9) Hock Sieng is een restaurant met een Vietnamese keuken. Eén waar ik tegen de immer voorkomende en zeer produktkennisbeheersende bediening rustig zeg: "Maak maar wat lekkers." Tot nu toe word ik (al jaren) telkens weer verrrast. Bovendien serveert men geweldige wijnen voor vriendelijke prijzen. Eigenlijk niet al te veel doorvertellen, anders wordt het daar veel te druk! Jos Rietveld. Nl, culinair publiciste.
 • (Cijfer: 9) Lekker gegeten, samen met mijn vriendin. Tip pan gerecht, 1 met garnalen, 1 met Ossehaas. Beide heerlijk, prima dus!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Groningen? Kijk dan eens bij:

Chinees: niet alleen eten

De etenswaren die wij mee krijgen als we Chinees afhalen bij de Chinees-om-de-hoek zijn niet altijd even representatief voor het oorspronkelijke Chinese eten. De oorzaak: China is een heel groot land. De verschillende klimaten zorgen voor zeer uiteenlopende voedselbronnen op enorm verschillende plekken. Er is een aantal ingrediënten die veel voorkomen. De meest gebruikte ingrediënten zijn granen: rijst, gierst en tarwe. Er wordt veel gebruik gemaakt van vlees van varkens, kippen en eenden en sesamolie is in bijna elk Chinees gerecht te vinden.Bij iedere Chinees in Nederland ontdek je altijd wel de babi pangang, nasi goreng of foe yong hai. Maar de traditionele Chinese menu's ontdek je niet bij elke Chinees.Neem eens de tijd, en ga eens oorspronkelijk Chinees eten bij een van de Chinese restaurants , die te vinden zijn in de omgeving van Groningen.

Chinees restaurant Groningen

Er zijn Chinese restaurants in Groningen. Hieronder noemen we een selectie van enkele van de betere restaurants.

 • Asia Today
  Nieuwe Ebbingestraat 74
  9712 NN Groningen
 • Hock-Sieng
  Vismarkt 28
  9711 KT Groningen
 • Sun Wing
  Ypemaheerd 53
  9736 ME Groningen

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Chinese restaurants Groningen op de kaart

Waar zijn de Chinese restaurants in Groningen? Op onderstaande kaart van Groningen en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Chinees restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Nieuws over restaurants in Groningen

Nieuw Talent is te zien en te horen bij Hotel Landgoed Westerlee
WESTERLEE - Op zondag 22 mei 2016 viert Hotel- restaurant Landgoed Westerlee het 7,5 jarig bestaan. Tijd voor een feestje met diverse natuur- en cultuuractiviteiten en veel Nieuw Talent. ... De opening zal worden verricht door de eigenaar en directeur ...
bron: www.parkstadveendam.nl
CO2-uitstoot daalt in eerste kwartaal
De uitstoot van CO2 lag in het afgelopen kwartaal 1,3 procent lager dan over dezelfde meetperiode een jaar eerder. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van een eerste berekening. Vooral elektriciteitsbedrijven droegen bij ...
bron: www.nu.nl
OM eist vier maanden cel voor diefstal gokgeld
Het Openbaar Ministerie heeft vier maanden celstraf geëist tegen een 24-jarige man die in een restaurant in de Peperstraat in Groningen 2700 euro zou hebben gestolen. De verdachte was volgens het OM op de bewuste nacht in september 2015 als klant in  ...
bron: www.dvhn.nl
Hotel Aduard, gebouwd op liefde
... het bedrijf te verlaten.'' Dus bleef hij. Ze namen het café precies 40 jaar geleden over en maakten het tot wat het nu is: Best Western Hotel Restaurant Aduard. ... Ook in Groningen namen mensen een kijkje achter de schermen. Verdeeld over het hele ...
bron: www.dvhn.nl
Invloedrijke Dutch-Americans: congreslid Pete Hoekstra
Peter (Pete) Hoekstra werd op 30 oktober 1953 geboren in Groningen . De Nederlandse immigrant ... Tijdens de Senaatscampagne in 2012 bracht Hoekstra een commercial naar buiten met daarin een Chinees -Amerikaanse actrice. In gebroken Engels vertelt  ...
bron: www.elsevier.nl