Chinees restaurant Breda - Chinees eten in Nederland

Mensen uit Nederland gaan graag langs de Chinees voor een afhaalmaaltijd. Maar we kennen ook hele goede orientaalse restaurants waar je heerlijk op je gemak kunt genieten van Chinees eten en drankjes. U bent op zoek naar uitstekende Chinese restaurants in Breda? Op deze website vindt u precies wat u zoekt. Iedereen die ooit echt Chineese gerechten geproefd heeft, weet het al: Eten uit China blijft altijd overheerlijk. En ook in Breda kunt u wat dat betreft terecht. Op deze pagina van Chinees Restaurant .info is een overzicht van suggesties om heerlijk Chinees te eten. Smakelijk eten!


Chinees restaurant Breda
Chinees restaurant Breda

Chinees eten Breda 2018

Heerlijk uit eten in mei ? Breda zijn vele Chinese eetgelegenheden. En er zijn minstens tien restaurants helemaal gespecialiseerd in Chinees eten.

Wat vertellen klanten over de Chinese belevenis in Breda

Hieronder enkele actuele ervaringen van één van de Chinese restaurants in Breda.

Dit wordt gezegd over Chinees restaurant Eethuis A Kong (gemiddelde beoordeling: 9.6) in Breda:

 • (Cijfer: 10) Familie Thakoersingh komt al jaren hier! Beste moksi meti die er bestaat! Saus is goddelijk en de adjuma maakt het af!
 • (Cijfer: 9.9) Het eten is echt heerlijk en goedkoop. Ik kom hier vaak.
 • (Cijfer: 10) Ik werk in weesp en woon in purmerend, ik ga speciaal vanuit weesp naar Leo en neem ik het mee naar purmerend...bel en bestel even van tevoren vanuit weesp,ga ik langs haal ik het op ....naar huis... lekker .. ciao
 • (Cijfer: 9.7) Al jaren komen wij bij Leo lekker Surinaams Javaans Chinees eten voor een goede prijs. Wanneer je ff een rondje dappermarkt hebt gedaan is dit restaurant een echte aanrader om naar toe te gaan. Verse tjauwmin zo uit de wok op je bord, dat proef je. Veel Surinamers Javanen komen van ver om hier te eten. Don Leo heeft altijd een praatje klaar. Probeert u het zelf, njang sweety.
 • (Cijfer: 10) Ik kom er nu zo'n 10 jaar regelmatig. Nog nooit spijt van gehad. Leo is de man.
 • (Cijfer: 9.8) Het is een klein, maar gezellig eethuis met heerlijk eten!! Ik kom hier regelmatig om eten af te halen. Zeker een aanrader!

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Breda? Kijk dan eens bij:

Chinees eten: niet alleen heerlijk eten

De gerechten die wij mee krijgen als we Chinees afhalen bij de Chinees-om-de-hoek is niet altijd hetzelfde als het oorspronkelijke Chinese eten. De traditionele Chinese keuken is enorm gevarieerd. De reden hiervoor: China is een reusachtig groot land. De verschillende klimaten zorgen voor zeer verschillende voedselbronnen op enorm diverse plekken. Het is lastig om de Chinese keuken als een geheel te zien, maar e is een aantal ingrediënten die veel voorkomen in traditionele Chinese gerechten.

De meest gebruikte ingrediënten in Chinese gerechten zijn granen: rijst, gierst en tarwe. Er wordt veel gebruik gemaakt van vlees en sesamolie is in bijna elk Chinees gerecht te vinden. Daarnaast wordt in China heel veel taugé geconsumeerd.

Als je China zou opdelen in vier gebieden (Noord, Oost, Zuid en West) dan heb je te maken met de Jing-keuken in het noorden. In het westen vind je de Chuan-keuken. Hier wordt veel gekookt met rundvlees. In het zuiden ontdek je de de Yue-regio. De accenten zijn hier zoetzuur, een beetje zoals we gewend zijn in de Chinese restaurants in Nederland. In het oosten is de de Sjanghai-regio. Deze is het bekendst en wordt gekenmerkt door rijst, tarwe en zeevruchten. Rijstwijn en zoete bonenpasta worden hier ook veel gebruikt.

Bij iedere Chinees zie je altijd wel de babi pangang, nasi goreng en foe yong hai. Maar de oorspronkelijke Chinese menu's zie je niet bij elke Chinees.

Neem eens de tijd, en ga eens origineel Chinees eten bij een van de Chinese restaurants in de omgeving van Breda.

Chinese restaurants in Breda

Er zijn erg veel Chinese restaurants in Breda. Hieronder een selectie van enkele aanraders.

 • A-Fusion
  Zeedijk 130 hs
  1012 BC Amsterdam
 • Tim Hong
  Reigerlaan 32
  3136 JK Vlaardingen
 • China Garden
  Torenstraat 2
  6267 ES Cadier en Keer
 • Snackbar 't Waaltje
  Marjoleinstraat 14
  3084 PJ Rotterdam
 • Oriëntal
  Nieuwe Straatweg 2
  9061 CL Gytsjerk
 • Hong Bin
  Dorpsstraat 29
  8141 AH Heino
 • Sun On
  Elckerlyclaan 71
  5625 EP Eindhoven
 • Eethuis A Kong
  Wagenaarstraat 64
  1093 CV Amsterdam
 • Ni Hao
  Markt 6
  9411 KP Beilen
 • Rasa Senang
  Heerenweg 51
  6414 AC Heerlen

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Chinese restaurants Breda op de kaart

Waar zijn de Chinese restaurants in Breda? Op onderstaande kaart van Breda en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Chinees restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Breda - Restaurant in het nieuws

Chinese doe-het-zelf-vliegtuigbouwers
„ Chinezen proberen er onder moeilijke omstandigheden altijd het beste van te maken.” Xu werd door die mentaliteit gemotiveerd om op zoek te gaan naar deze amateuraeronauten. Haar fotoboek 'Aeronautics in The Backyard' wordt in september bij Breda   ...
bron: www.nrc.nl
Hudson's Bay gaat ook de La Place wakker kussen
De Brabantse steden Breda en Tilburg krijgen een Hudson's Bay-filiaal (assortiment net wat duurder dan V&D) en in de Amsterdamse Kalvertoren komt een winkel volgens de Saks OFF 5TH-formule (luxe merken tegen discountprijzen). Die laatste drie ...
bron: daskapital.nl
Indonesisch restaurant Singaradja failliet
De website van het restaurant is inmiddels offline gehaald en het domein staat zelfs al te koop. Ook de telefoon wordt niet opgenomen. Het restaurant zat eerst op de Sophiastraat. In januari 2006 verhuisde Singaradja naar Ginnekenweg 24. De oorzaak van  ...
bron: www.nu.nl
Wat is het beste Chinese afhaalrestaurant van Breda?
BREDA - Een lekkere bak babi pangang, een volledige rijsttafel of hou je het bij een flinke loempia? Bijna iedereen haalt wel eens wat af bij 'de chinees ', maar smaken verschillen. Daarom willen we deze maand we van onze lezers weten bij welk  ...
bron: www.dichtbij.nl
Restaurant De Boschwachter in Breda voldoet goed
Het restaurant waar we deze donderdagavond wilden reserveren, besloot rond de middag dat het die avond maar eens dicht bleef. Dus wijken we uit naar De Boschwachter Mastbos in Breda . Prachtig gelegen. Het is er altijd druk, vol terras, zeker in de  ...
bron: www.bndestem.nl