Chinees restaurant Apeldoorn - De Chinese keuken in Nederland

Nederlanders gaan graag langs de Chinees voor een afhaalmaaltijd. Maar we hebben ook voortreffelijke orientaalse restaurants waar je heerlijk op je gemak kunt genieten van Chinees gerechten en drankjes. U bent op zoek naar Chinees dineren in Apeldoorn? Op deze website geven we u de betere Chinese adresjes in Apeldoorn. De Chinese keuken is genieten. En ook in Apeldoorn kunt u wat dat betreft prima terecht. Hieronder is een lijst te vinden met suggesties om overheerlijk Chinees te genieten. Ni Hao!


Chinees restaurant Apeldoorn
Chinees restaurant Apeldoorn

Chinees eten Apeldoorn 2018

Apeldoorn kent enkele plekken waar je heerlijk Chinees kunt eten.

Fijnproevers over de Chinese belevenis in Apeldoorn

Hieronder enkele actuele beoordelingen van één van de Chinese restaurants in Apeldoorn.

Dit zeggen mensen over Chinees restaurant WokCentre (gemiddelde beoordeling: 8.7) in Apeldoorn:

 • (Cijfer: 9.9) We zijn vanavond met z'n 10 hier wezen eten. We hebben lekker gegeten en de bediening (eigenlijk al het aanwezige personeel) was erg goed. Als de bordjes nog maar net leeg waren, haalden ze ze al weg en waren de glazen leeg, stond er al weer een nieuwe. Ook de complimenten voor de gastdame, die vonden we erg klantvriendelijk! We hebben genoten en zijn we weer in de buurt, komen we zeker weer langs.
 • (Cijfer: 9.4) Het beste wokrestaurant van heel Nederland! Ik heb al bij diverse wokrestaurants gegeten in NL, maar deze is toch echt wel het beste. Goede bediening, vriendelijk presoneel en het eten is altijd van goed kwaliteit. Probeer woksaus nummer 9 eens, die is echt super!
 • (Cijfer: 9.9) Wij zijn er al een aantal keren wezen eten. Echt heel goed! Veel keus en van goede kwaliteit. De laatste keer was er ook een ruim aanbod van diverse desserts, dus niet alleen ijs en verse vruchten maar ook heerlijke mousse en créme brulee en dat zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Super!
 • (Cijfer: 10) Toppie wat betreft het eten, ongelofelijk veel keus en heerlijk klaargemaakt. Service bij all-in, geen getreuzel wat betreft het bijvullen van de glazen!! Geweldig.

Meer ervaringen en beoordelingen zien van restaurants in Apeldoorn? Kijk dan eens bij:

Chinees eten is meer dan heerlijk eten

De etenswaren die wij mee krijgen als we Chinees afhalen bij de Chinees-om-de-hoek zijn niet altijd even representatief voor het daadwerkelijke Chinese eten. Dat ligt ook voor de hand, want China is natuurlijk een reusachtig groot land. De verschillende klimaten zorgen voor zeer verschillende voedselbronnen op zeer diverse locaties. Het is lastig om de Chinese keuken als een geheel te zien, maar e is een aantal ingrediënten die heel veel voorkomen.

De meest gebruikte ingrediënten zijn granen: gierst, tarwe en uiteraard rijst. Er wordt veel gebruik gemaakt van vlees van varkens, kippen en eenden en sesamolie is in bijna elk gerecht te vinden. Daarnaast wordt in China heel veel taugé geconsumeerd.

Als je China zou opdelen in vier regio's dan ontdek je de Jing-regio in het noorden, waar rijst, tarwe, sesamzaad, lente-ui, Chinese kool en komkommer veel gegeten worden. In het westen ontdek je de Chuan-keuken. Hier wordt veel gekookt met rundvlees. In het zuiden heb je te maken met de de Yue-keuken. De focus ligt hier op zoetzuur, een beetje zoals we gewend zijn in de gerechten van de Chinese restaurants in ons land. In het oosten is de het Sjanghai-gebied. Deze wordt gekenmerkt door rijst, tarwe en zeevruchten. Rijstwijn en zoete bonenpasta worden hier ook veel gebruikt.

Bij de Chinees ontdek je altijd wel de babi pangang, nasi goreng en foe yong hai. Maar de originele Chinese gerechten ontdek je niet bij elke Chinees-om-de-hoek.

Neem eens de tijd, en ga eens echt Chinees eten Apeldoorn. Je zult merken dat er meer is dan de afhaalChinees.

Chinees restaurant Apeldoorn

Er zijn niet veel Chinese restaurants in Apeldoorn. Hieronder enkele van deze restaurants.

 • Kota Radja
  Deventerstraat 118
  7321 CC Apeldoorn
 • WokCentre
  Brinklaan 32
  7311 LB Apeldoorn

Lijst mogelijk gemaakt door eet.nu

Chinese restaurants Apeldoorn op de kaart

Waar zijn de Chinese restaurants in Apeldoorn? Op onderstaande kaart van Apeldoorn en omgeving staan ze vermeld. Wijs een Chinees restaurant aan en u ziet nadere informatie.

Google Map

Apeldoorn - Restaurants in het nieuws

Poolse ambtenaren moeten op protestdag werken
De Poolse regering gunt haar ambtenaren een extra lang weekeinde. Ze moeten daarvoor wel op een andere dag werken, niet toevallig de dag waarop tegenstanders van de regering een landelijke demonstratie hebben gepland. Volgens het  ...
bron: www.nu.nl
FF Eten in Apeldoorn: mix van Starbucks, La Place en Subway
FF Eten richt zich op de kritische, drukke consument die snel een gezonde maaltijd wil nuttigen, in het restaurant of om mee te nemen. De vestiging in Apeldoorn is een pilot, de bedoeling is om bij succes het concept als franchise uit te rollen.
bron: www.destentor.nl
Apeldoorn wordt verrast in Amsterdam met 'An Evening With Jean Pierre'
Uit alle nieuwsgierigheid hebben ik en mijn partner de stoute schoenen aangetrokken, want wat lopen wij in Apeldoorn mis, was mijn gedachte. In het restaurant aangekomen worden we door de gastvrouw Miss ZsaZsa gelijk met alle warmte ontvangen,  ...
bron: www.apeldoorndirect.nl
Een luxe V&D geeft het winkelvastgoed een oppepper
'In ons pand in Apeldoorn moest er zeker € 10 mln worden geïnvesteerd', zegt Maré Elizen van Elizen Vastgoed, dat eigenaar is van de voormalige V&D-panden in Deventer en Apeldoorn . 'Daarna wilden ze de bestaande huur betalen, maar V&D betaalde niet zo ...
bron: fd.nl
Vind uw Chinees Restaurant